Dobroczynne kiszonki
- 181 Views
- Redaktor abakwadowice.pl
- 16 czerwca 2019
- Garść porad od eksperta
Zdrowe żywienie wcale nie musi być drogie i wymagać biegania po całym hipermarkecie, aby dokonać niezbędnych sprawunków. Oczywiście, próbowanie nowych produktów, o ile tylko nie ulegamy zakupowemu szaleństwu, jest zjawiskiem pozytywnym, nie o to jednak w zdrowym żywieniu chodzi. Czasem wystarczy wrócić do korzeni… i do kiszonek. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego niż domowa kiszona kapusta czy kiszone ogórki. Wynika to z potencjału naszych babć, które nie miały innego sposobu, aby w okresie zimowym dostarczyć rodzinie cennych składników. Kiszonki kupowane w sklepie nie mają porównania do samodzielnie przygotowanych, tym bardziej, że najczęściej nie są one kiszone naturalnie, lecz konserwowane sorbinianem potasu. W prawdziwych kiszonkach odnajdziemy bakterie probiotyczne, sprzyjające naszym jelitom. Same warzywa dostarczą nam zaś potężnej dawki witamin i minerałów, choćby witaminy C (której w kapuście kiszonej jest więcej niż w świeżej) czy witamin z grupy B, o które trudno poza sezonem. Wszystko to bez konserwantów i cukru.

- 4 stycznia 2021
- 1
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
- 9 października 2020
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
- 7 sierpnia 2020
Program treningowy na redukcję
- 24 czerwca 2020
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
Program treningowy na redukcję
Torbiel bakera
Klatka lejkowata sposoby leczenia
Odżywki białkowe na masę
Torbiel Bakera co to jest ?
Dieta bogata w białko