Jogurtowo-śniadaniowo
- 155 Views
- Redaktor abakwadowice.pl
- 29 marca 2019
- Garść porad od eksperta
Jogurt to świetny sposób na śniadanie. Warunek jest jeden: wybierać trzeba jogurt naturalny i później ewentualnie samodzielnie komponować go z dodatkami. Jogurty smakowe, z dodatkami narażają nas na pochłonięcie sporej dawki cukru, barwników, aromatów, poprawiaczy konsystencji, którymi raczą nas producenci. Jogurt naturalny ma również mniej kalorii – nawet o połowę. Może być dobrym rozwiązaniem nawet dla osób, które nie radzą sobie z trawieniem mleka. Laktoza z jogurtu przyswaja się znacznie lepiej, co jest dobrą wskazówką żywieniową. Jogurt naturalny spożywać powinniśmy dla wapnia. Także i w tym przypadku jogurt wygrywa z mlekiem: 700 ml jogurtu naturalnego zawiera tyle samo wapnia co litr mleka, przy czym wapń mleczny jest gorzej przyswajalny niż ten obecny w produktach fermentowanych. Na korzyść jogurtu przemawia także większa ilość aminokwasów, znacznie więcej witamin z grupy B oraz – przede wszystkim – probiotyki, mające szczególnie dobry wpływ na stan naszych jelit i procesy trawienne.

- 4 stycznia 2021
- 1
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
- 9 października 2020
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
- 7 sierpnia 2020
Program treningowy na redukcję
- 24 czerwca 2020
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
Program treningowy na redukcję
Torbiel bakera
Klatka lejkowata sposoby leczenia
Odżywki białkowe na masę
Torbiel Bakera co to jest ?
Dieta bogata w białko