O pieczywie bezglutenowym
- 152 Views
- Redaktor abakwadowice.pl
- 29 kwietnia 2019
- Garść porad od eksperta
Moda na bezglutenowe produkty sprawia, że pieczywo dla osób nietolerujących tego składnika coraz częściej pojawia się na sklepowych półkach. Ilość w tym przypadku nie przekłada się jednak na jakość i wiele osób narzeka na konieczność kupowania suchego i pozbawionego wyrazu pieczywa. Przesada w przechodzeniu na dietę bezglutenową bez jakiegokolwiek uzasadnienia ma, jak się okazuje, swoje dobre strony. Nie zalecając przechodzenia na tego typu sposób odżywiania bez solidnych podstaw, podkreślić należy, że popularność diet bez pszenicy sprawia, że problem jest nagłaśniany, a tym samym znajduje się coraz więcej rozwiązań takiego stanu rzeczy. Powstają specjalistyczne książki, a internet pęka w szwach od bezglutenowych przepisów na pieczywo i ciasta. Wypieki te wykorzystują głównie mąkę kukurydzianą, ryżową, sojową i gryczaną, nieco rzadziej zaś mniej popularną mąkę z amarantusa czy prosa. Często wykorzystywane są również orzechy, soczewica, kasza jaglana, ciecierzyca i mąka z niej przygotowywana, sezam, słonecznik i siemię lniane.

- 4 stycznia 2021
- 1
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
- 9 października 2020
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
- 7 sierpnia 2020
Program treningowy na redukcję
- 24 czerwca 2020
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
Program treningowy na redukcję
Torbiel bakera
Klatka lejkowata sposoby leczenia
Odżywki białkowe na masę
Torbiel Bakera co to jest ?
Dieta bogata w białko