Odchudzona pasta jajeczna
- 249 Views
- Redaktor abakwadowice.pl
- 1 lipca 2019
- Garść porad od eksperta
Pastę jajeczną lubią chyba wszyscy. Nie da się jednak ukryć, że w swojej klasycznej wersji jest to produkt dosyć ciężki. Pastę jajeczną na szczęście można dość łatwo odchudzić, nie dodając po prostu do niej majonezu. Łyżka majonezu to ponad 150 kcal. Bardzo czesto kupne majonezy są produktami dalekimi od naturalnych, wykorzystującymi żółtka w proszku lub substytuty jajek. Majonez zatem lepiej z pasty jajecznej wyrzucić. Czym go zastąpić? Musztardą, serkiem wiejskim i odrobiną oliwy. Na 5 jajek wystarczy wziąć po płaskiej łyżeczce serka i musztardy sarepskiej, a następnie utrzeć je z posiekanymi jajkami, ulubionymi przyprawami i kilkoma kropli oliwy z oliwek, oleju rzepakowego lub lnianego. Konsystencja będzie idealna, a smak wyborny. Taka pasta polecana jest na śniadanie. Jajka same w sobie są zdrowe. Zawierają cenne aminokwasy, na które dzienne zapotrzebowanie ukrywa się już w dwóch jajkach. Oprócz tego znajdziemy w jajku wiele cennych witamin i składników mineralnych: witaminy z grupy B, A, E, K, D oraz potas, fosfor czy cynk.

- 4 stycznia 2021
- 1
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
- 9 października 2020
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
- 7 sierpnia 2020
Program treningowy na redukcję
- 24 czerwca 2020
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
Program treningowy na redukcję
Torbiel bakera
Klatka lejkowata sposoby leczenia
Odżywki białkowe na masę
Torbiel Bakera co to jest ?
Dieta bogata w białko