Czekolada – pozytywne grzeszenie
- 179 Views
- Redaktor abakwadowice.pl
- 23 marca 2019
- Garść porad od eksperta
Uwielbiają ją niemal wszyscy. Większość zaś martwi się, że słabość do czekolady w krótkim czasie się zemści. Nie musi tak być, jeśli oczywiście wybieramy dobrą czekoladę. Korzystny wpływ na nasz organizm wywrze ta ciemna, z dużą zawartością dobrej jakości kakao. To, że wysokiej jakości tabliczka dostarcza nam niezbędnych dawek magnezu oraz witaminy B wiadomo. Obecnie nowym obiektem badań jest zawarta w czekoladzie kwercetyna, opóźniająca procesy starzenia organizmu. Towarzyszą jej flawonoidy, które korzystnie wpływają na serce i naczynia krwionośne. Okazuje się także, że regularne spożywanie dawki ok.2-3 dag czekolady pozwala utrzymać na dobrym poziomie poziom cholesterolu, obniża ciśnienie, a jednocześnie poprawia stan naczyń krwionośnych i strukturę krwi. Nawet najbardziej ostrożni specjaliści do spraw żywienia otwarcie zaczynają mówić, że nie ma nic złego w pożywaniu niewielkich ilości czekolady, które nie tylko nie zaszkodzą, ale pomogą wytrwać w innych dietetycznych regułach. Niestety, mlecznej i białej czekolady to nie dotyczy.

- 4 stycznia 2021
- 1
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
- 9 października 2020
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
- 7 sierpnia 2020
Program treningowy na redukcję
- 24 czerwca 2020
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
Program treningowy na redukcję
Torbiel bakera
Klatka lejkowata sposoby leczenia
Odżywki białkowe na masę
Torbiel Bakera co to jest ?
Dieta bogata w białko