O wołowinie słów kilka
- 178 Views
- Redaktor abakwadowice.pl
- 11 lipca 2019
- Garść porad od eksperta
Wołowina jest w Polsce znacznie mniej popularna niż zasługuje na to ze względu na swoje wartości. Niestety, przyczyną jest wysoka cena tego mięsa. Idąc za popularną ostatnio radą: jedzmy mniej, ale lepszej jakości, dobrze jest przemyśleć sporadyczny zakup mięsa wołowego. Wołowina jest bardzo lekkostrawna i zdrowa. Znajdziemy w niej dużo białka, a także składników odżywczych, takich jak: żelazo, cynk, witaminy B i potas. Wołowina to również doskonałe źródło CLA – kwasu linolowego oraz dużych dawek tryptofanu – substancji działającej jak serotonina. Dokładne wartości mięsa zależą od wielu czynników: rasy bydła, sposobu karmy czy metody chowu. Zasadniczo jednak przyjmuje się, że wołowina jest mięsem zdrowszym niż wieprzowina, właśnie ze względu na różnice w hodowli zwierząt. Dobrą wołowinę rozpoznamy po charakterystycznej czerwonej barwie, mlecznym zapachu i elastyczności. Wołowina jest mięsem idealnym do gulaszów, potrawek. To także klasyczna wręcz podstawa do przygotowania prawdziwego steku.

- 24 lutego 2021
- 1
Czy gry zespołowe wpływają na rozwój dziecka?
- 4 stycznia 2021
- 1
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
- 9 października 2020
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
- 7 sierpnia 2020
Czy gry zespołowe wpływają na rozwój dziecka?
O czym pamiętać wybierając buty trekkingowe?
Jak przygotować plan na trening obwodowy w domu?
Program treningowy na redukcję
Torbiel bakera
Klatka lejkowata sposoby leczenia
Odżywki białkowe na masę
Torbiel Bakera co to jest ?